HPO LA RECTORIA

El valor de l'arquitectura tradicional per crear una nova història

Nom: HPO La Rectoria
Lloc: Vall d’en Bas
Data: En procés

Es planteja la rehabilitació de l’antic edifici de La Rectoria de la població de Sant Privat d’en Bas, edifici pel qual es fa un canvi d’ús per la creació d’habitatges de protecció oficial destinats a lloguer.

Es tracta d’un conjunt d’edificacions format per un paller i l’edifici principal annex a l’església del poble. De volumetria senzilla segons construccions tradicionals de la zona, amb murs de càrrega de pedra, forjats de fusta i coberta a dues aigües, posen de manifest l’arquitectura tradicional del territori.

El programa funcional pel qual es desenvolupa, cinc habitatges de protecció oficial, s’organitzen de manera que es desvirtuï en el menor grau possible l’edifici existent, adaptant els espais a la volumetria i a les obertures existents. L’accés a l’edifici principal es realitza a través d’un vestíbul que porta a l’usuari fins a un pati interior que permet distribuir, ventilar i il·luminar els habitatges.

A nivell material, la proposta s’ha formalitzat amb una reduïda paleta de materials respectant l’estètica tradicional i reduint la petjada ecologia utilitzant forjats a partir de fusta de pi i d’avet. Pel que fa les façanes, es mantenen les original de pedra del lloc presa amb morter de calç i revestits segons l’estètica estat actual de l’edifici.

La rehabilitació del conjunt es planteja com una oportunitat per fer-lo sostenible i eficient. Es millora tot l’envolupant tèrmica de l’edifici per tal de reduir les pèrdues energètiques i millorar el confort tèrmic a l’interior de l’habitatge. Per tal de reduir el consum energètic en generació d’aigua calenta sanitària, calefacció i refrigeració, l’edifici disposa d’un sistema d’aerotèrmia en casada per donar servei a tots els habitatges de forma conjunta.

CASA OBERTA

Una casa oberta a l'exterior

Nom: Casa Oberta
Lloc: Garrotxa
Data: En procés

El projecte neix d’entendre la manera de viure del client per tal de crear una casa a mida capaç de representar-ne la seva identitat i permetre gaudir-la en absoluta comoditat i bellesa.

La casa busca estendre’s al llarg de la major longitud de la parcel·la en planta baixa per aconseguir una bona orientació i més superfície de connexió entre els espais interior i exteriors. En planta primera, la casa s’enretira per crear un joc de volumetries i s’adapta a la superfície necessària pel seu ús.

La planta baixa es planteja com un espai continu i fluid on s’estableixen les zones de dia amb un espai de cuina, sala d’estar i menjador convertit en el centre de la casa. Un ampli voladís permet allargar els espais interiors cap a l’exterior i crear un espai exterior de ombra on poder descansar.

A nivell de materialitat, la casa busca una estètica simple i elegant utilitzant els materials en el seu estat natural mitjançant l’ús de formigó, fusta i blanc. A través de la utilització de la fusta ens permet donar la continuïtat entre interior i exterior i alhora integrar-ne els revestiments practicables.

Basada en els estàndards passivhaus, la casa es dissenya per aconseguir el major disseny arquitectònic optimitzant els recursos per aconseguir la màxima eficiència energètica.

Netgar

El taulell com element organitzador dels espais interiors

Nom: Netgar
Lloc: Olot
Data: 2020
Fotografies: Fragments-Marc Torra

La premissa principal pel projecte d’interiorisme de les oficines de Netgar, empresa especialitzada en el servei de neteja professional i d’alta qualitat a la Garrotxa, és transmetre  els valors de professionalitat, rigor i qualitat a través del disseny de l’espai, creant una imatge atemporal i de projecció al futur.

La proposta es centra en la ubicació de l’element principal del taulell dins l’espai, de manera que aquest aconsegueix delimitar les zones destinades a clients de les zones destinades a treballadors sense necessitat de tancar l’espai i deixant lliure el recorregut principal per arribar a les sales de reunions ubicades al fons de l’espai.

Les sales de reunions es dissenyen de manera que aquestes es connecten visualment amb la resta d’oficina per potenciar la continuïtat de l’espai però permeten tenir intimitat visual i acústica segons l’ús que se’n realitzi.

 

 

Pel que fa a la materialitat, el projecte es centra en una estètica neta i gairebé quirúrgica emfatitzant el sentit de l’empresa. S’utilitzen colors blancs i només en destaca el taulell, peça representativa de l’espai i que accentua el color corporatiu de Netgar.

Hofmann

DESTILA ARQUITECTURA

Avantguarda i I+D pel nou espai gastronòmic multifuncional

Nom: Hofmann
Lloc: Barcelona
Data: 2020
Concepte i interiorisme: Destila Arquitectura + Zoo Studio
Arquitectura: Destila Arquitectura
Disseny gràfic: Zoo Studio
Fotografies: Joan Pujol Creus

Disseny interior per la nova aula de l’escola d’hostaleria Hofmann situada a l’emblemàtica Via Laietana. La prestigiosa escola d’Hostaleria i Pastisseria de Barcelona proposa la creació d’un espai formatiu multifuncional on es vegi reflexada la trajectòria i la filosofia de l’escola des dels seus inicis, i al mateix temps defineixi la seva aposta per la l’avantguarda i el I+D culinari, convertint-se en un espai de referència tant dins com fora de l’escola. Un espai canviant segons l’esdeveniment i totalment obert a la ciutat.

El disseny de l’interiorisme es basa en relacionar els conceptes passat – present i projectar una imatge d’Avantguarda amb una clara aposta al futur i a la innovació. Es pensa amb una solució conceptual de “Box in Box”, on l’envolupant  interior ja existent del local original representa la història de l’escola i contrasta amb la caixa interior blanca immaculada i modulada que delimita la zona de cuina.

Un dels reptes més importants del projecte és com integrar tot l’equipament necessari per la formació dins l’espai sense perdre el concepte inicial, i al mateix temps permetent una mutació d’aquest per adaptar-se a l’ús en cada moment.

Per aconseguir-ho es crea una doble pell que permet disposar tot l’equipament i les lleixes al perímetre i que a partir d’un sistema de portes permet obrir i tancar segons les necessitats sense perdre l’estètica i concepte inicial.

Al centre de la caixa es disposa el taulell de treball, entès com un element escultòric, i on es realitzen totes elaboracions amb la voluntat d’exhibir els mètodes de formació i de treball de l’escola. L’element central sobresurt del límit de la caixa per apropar-se al ciutadà i acaba en diagonal, detall que caracteritza la imatge corporativa de l’escola.

ByLaPaca

Espai sense límits per una experiència sorprenent

Nom: By LaPaca
Lloc: Huesca
Data: 2019
Concepte i interiorisme: Destila Arquitectura + Zoo Studio
Arquitectura: Destila Arquitectura
Disseny gràfic: Zoo Studio
Fotografies: Neolith

BY LAPACA és un projecte de disseny global en el que es desenvolupa tant la identitat corporativa i l’interiorisme pel reconegut pastisser Raúl Bernal. El projecte busca reflectir la creativitat, diversió, sorpresa i humor que tant caracteritza els seus dissenys i productes.
L’interiorisme per la pastisseria, es centra a crear un espai flexible, mutant i divertit en el que els productes són accessibles des de qualsevol racó. Com si es tractés de Hansel & Gretel, el client forma part d’una experiència participativa i sorprenent a on va descobrint els pastissos i dolços disposats en una pell perimetral en forma de retícula fent referència a l’ordre i a la precisió necessària a la pastisseria, i a on les caixes que s’obren amb clau són les encarregades d’allotjar el factor sorpresa.
Al centre de l’espai, es disposa un element expositiu escultòric en el que es permet l’exposició del producte però a on també permet al pastisser crear esdeveniments especials com show cooking, presentacions, degustacions, etc.
El projecte es desenvolupa sense límits, eliminant la barrera del taulell entre el client i el dependent de manera que el client té una total llibertat per l’interior de l’espai, creant una relació contemporània i tractant la pastisseria com un espai d’exposició total per poder visualitzar des de qualsevol angle els productes exposats.

DESTILA ARQUITECTURA PASTELERIA

Casa Davant Darrera-EN PROCÉS

L’arquitectura que esborra els límits entre el que és interior i exterior.

Nom: Casa Davant Darrera
Lloc: Garrotxa
Data: En procés

La Casa Davant Darrera es dissenya partint de dos entorns: el públic que ens ofereix vistes panoràmiques a la ciutat d’Olot i el privat que ens permet gaudir de la intimitat. Partint d’aquest inici, la casa es projecte creant d’un espai infinit format per subespais que el qual permet englobar tot el programa de dia.

El disseny de la casa permet aconseguir el màxim confort amb el mínim gasto energètic gràcies a una arquitectura basada en els estàndars passivhaus.

Cooperativa Plana de Vic

L’interiorisme aplicat a l’espai per aportar valor i negoci.

Nom: Cooperativa Plana de Vic
Lloc: Osona
Data: 2019
Concepte: Destila Arquitectura + Thinquery
Interiorisme: Destila Arquitectura
Disseny gràfic: Thinquery
Fotografies: Marc Torra

El projecte des d’un inici fuig del caràcter industrial de l’edifici i el seu entorn i es centra en crear una atmosfera familiar que ens recordi al rebost de les antigues cases de pagès. La intervenció treballa amb materials neutres i naturals per emfatitzar els productes exposats i recordar als seus orígens.

L’objecte del projecte és crear un vincle emocional entre marca i consumidor a través de l’espai per tal d’aportar valor al negoci.

Cinc Sentits

Una experiència gastronòmica a través de la successió d’espais.

Nom: Cinc Sentits
Lloc: Barcelona
Data: 2018
Concepte i interiorisme: Destila Arquitectura + Zoo Studio
Arquitectura: Destila Arquitectura
Disseny gràfic: Zoo Studio
Fotografies: Ivan Raga

Cinc Sentits és un restaurant gastronòmic de Barcelona amb dues estrelles Michelin que ofereix una interpretació de la cuina tradicional catalana portada als nostres dies de la mà del xef Jordi Artal. Aquest és un projecte total, des de la creació del concepte, l’interiorisme, la gestió de les obres fins a la identitat corporativa.

La visita al seu poble natal a La Torre de l’Espanyol va desencadenar el concepte de la intervenció; CAMP – POBLE –CIUTAT, en referència al recorregut vital del xef durant la seva trajectòria, des del camp a la ciutat, passant per la casa del poble de la família, lligat amb la cuina catalana d’avantguarda que practica amb producte de proximitat i qualitat.

La proposta arquitectònica i d’interior vol transportar al comensal a les tres etapes del concepte, des dels materials rugosos i sense tractament, disposats en el seu estat més pur del tros, passant per la calidesa del poble, fins a arribar al refinament, lluminositat i colors clars de la ciutat mediterrània. Es crea un sistema per a la disposició dels materials en tota la intervenció per tal d’unificar la proposta, però que al mateix temps potencia els elements característics de cada etapa del restaurant.

Royal Astorija

Fusió d'estils per posar en valor l'arquitectura de l'edifici.

Nom: Lobby, Bar, Lounge & Congress Hall Royal Astorija
Lloc: Vilnius, Lithuania
Data: 2019
Equip de disseny: A Pinch Of Design (DESTILA + A&A)
Serveis realitzats: Disseny i experiència, disseny mobiliari, disseny interior, disseny il·luminació, styling.

El disseny de la planta baixa de l’hotel ( inclou recepció i lobby, bar, restaurant, celler, passadissos, lavabos i sales de conferències) fusiona varis estils per evocar-ne els diferents períodes de l’arquitectura de l’edifici i posar-los en valor. En tot moment, el disseny busca alinear-se amb els valors de la cadena per crear un espai elegant, confortable, càlid i sofisticat.

Bocca Buona Zürich

Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-3

El reflex dels sorollosos i atapeïts carrers italians.

Nom: Bocca Buona Zürich
Lloc: Zürich, Switzerland
Data: 2018
Equip de disseny: A Pinch Of Design (DESTILA + A&A)
Serveis realitzats:Disseny i experiència, disseny mobiliari, implementació, disseny interior, disseny il·luminació, disseny restaurant i bar, styling.

El disseny del restaurant vol aconseguir que el comensal visqui una experiència divertida i informal al mateix temps que descobreix els sabors de l’autèntica cuina italiana.
És per això, que es col·loquen dos escenaris de forma oposada de manera que des de qualsevol angle del restaurant el comensal pugui gaudir de la preparació teatral del menjar i de les begudes típiques italianes.
La fusió de materials, textures i colors ens evoca a diferents estils i elements utilitzats per la cultura italiana en diferents períodes de la seva història.

Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-8
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-1
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-3
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-4
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-5
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-6
Restaurants & Hotels-Bocca Buona Zurich-2