DESTILA ARQUITECTURA

Avantguarda i I+D pel nou espai gastronòmic multifuncional

Nom: Hofmann
Lloc: Barcelona
Data: 2020
Concepte i interiorisme: Destila Arquitectura + Zoo Studio
Arquitectura: Destila Arquitectura
Disseny gràfic: Zoo Studio
Fotografies: Joan Pujol Creus

Disseny interior per la nova aula de l’escola d’hostaleria Hofmann situada a l’emblemàtica Via Laietana. La prestigiosa escola d’Hostaleria i Pastisseria de Barcelona proposa la creació d’un espai formatiu multifuncional on es vegi reflexada la trajectòria i la filosofia de l’escola des dels seus inicis, i al mateix temps defineixi la seva aposta per la l’avantguarda i el I+D culinari, convertint-se en un espai de referència tant dins com fora de l’escola. Un espai canviant segons l’esdeveniment i totalment obert a la ciutat.

El disseny de l’interiorisme es basa en relacionar els conceptes passat – present i projectar una imatge d’Avantguarda amb una clara aposta al futur i a la innovació. Es pensa amb una solució conceptual de “Box in Box”, on l’envolupant  interior ja existent del local original representa la història de l’escola i contrasta amb la caixa interior blanca immaculada i modulada que delimita la zona de cuina.

Un dels reptes més importants del projecte és com integrar tot l’equipament necessari per la formació dins l’espai sense perdre el concepte inicial, i al mateix temps permetent una mutació d’aquest per adaptar-se a l’ús en cada moment.

Per aconseguir-ho es crea una doble pell que permet disposar tot l’equipament i les lleixes al perímetre i que a partir d’un sistema de portes permet obrir i tancar segons les necessitats sense perdre l’estètica i concepte inicial.

Al centre de la caixa es disposa el taulell de treball, entès com un element escultòric, i on es realitzen totes elaboracions amb la voluntat d’exhibir els mètodes de formació i de treball de l’escola. L’element central sobresurt del límit de la caixa per apropar-se al ciutadà i acaba en diagonal, detall que caracteritza la imatge corporativa de l’escola.