Una casa oberta a l'exterior

Nom: Casa Oberta
Lloc: Garrotxa
Data: En procés

El projecte neix d’entendre la manera de viure del client per tal de crear una casa a mida capaç de representar-ne la seva identitat i permetre gaudir-la en absoluta comoditat i bellesa.

La casa busca estendre’s al llarg de la major longitud de la parcel·la en planta baixa per aconseguir una bona orientació i més superfície de connexió entre els espais interior i exteriors. En planta primera, la casa s’enretira per crear un joc de volumetries i s’adapta a la superfície necessària pel seu ús.

La planta baixa es planteja com un espai continu i fluid on s’estableixen les zones de dia amb un espai de cuina, sala d’estar i menjador convertit en el centre de la casa. Un ampli voladís permet allargar els espais interiors cap a l’exterior i crear un espai exterior de ombra on poder descansar.

A nivell de materialitat, la casa busca una estètica simple i elegant utilitzant els materials en el seu estat natural mitjançant l’ús de formigó, fusta i blanc. A través de la utilització de la fusta ens permet donar la continuïtat entre interior i exterior i alhora integrar-ne els revestiments practicables.

Basada en els estàndards passivhaus, la casa es dissenya per aconseguir el major disseny arquitectònic optimitzant els recursos per aconseguir la màxima eficiència energètica.